24-10-2020

Crêpes met frambozen saus.

Oh dit recept is echt hemels 😃 geweldig lekker, dunne pannenkoeken eten en afvallen wow! Deze koolhydraatarm recept komt het meeste in de buurt van de crêpe of dunne pannenkoek, ze zijn geweldig! 


Doordat er geen meel in zit kun je het beste kleine crêpes maken dan kun je ze makkelijk omdraaien. De recept voor de crêpes is voor 1 persoon, ik maak er 6 kleine crêpes met het beslag. 

De frambozen saus is voor 3 à 4 keer. Je kunt natuurlijk ook aardbeien of andere fruit er voor gebruiken, de saus is ook lekker in de yoghurt  of op cake 😉

Hoe veel koolhydraten voor dit heerlijk ontbijt of lunch of dessert?

Per portie inclusief 1/3 van de saus: 

2,7 gr koolhydraten

Wat heb je er voor nodig? 


Ingrediënten voor 1 persoon: 

Crêpes:

  • 1 grote ei
  • 30 gram mascarpone 
  • 1 scheutje kaneel 
  • 1 eetlepel erythritol ong. 10 gr mag meer of minder 
  • Klein beetje boter om de crêpes te bakken 


Frambozen saus:

  • 150 gr frambozen 
  • 30 gr erythritol 
  • 2 eetlepels water


Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en breng het roerend aan de kook, laat het een paar min koken. Doe de saus door een zeef zo dat alle pitten achter blijven, en gooit die weg. Laat de saus afkoelen in de ijskast. 
  2. Meng de mascarpone met de kaneel en de erythritol, voeg het ei en meng het tot een egaal mengsel.
  3. Doe er wat roomboter in het pan en bak kleine crêpes. 

Tips: 

De saus kun je lang van te voren maken en je zou het ook in 3 kunnen delen en in de diepvries bewaren. 

De pannenkoeken zijn ook heerlijk met kaas er op of met spek, maar als je niet van zoet met hartig houd doe er geen erythritol in😉





Geen opmerkingen: