14-09-2020

Ontbijt aardbeien taart.



Wat een heerlijke feestelijke ontbijt met deze lekkere taart gemaakt met fruit en kokos yoghurt, en een noten bodem. Lekker, aantrekkelijk en gezond 
😃. Deze taart is koolhydraatarm, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, en gezond!



Ik ben heel enthousiast en zelfs mijn man en dochter die niet van zoet houden zijn hier over enthousiast. 

Hopelijk heb ik jou ook geïnspireerd om het te gaan maken en geniet je er net zo veel van.

Natuurlijk kun je van deze taart ook genieten als tussendoor bij een kopje koffie of thee 😉

Ik heb een klein taart gemaakt, en in 8 goede stukken gesneden. 

Als voorbeeld bevat 1 stuk taart :

Koolhydraten 3,87 gr.

Calorieën 204 




Ingrediënten:


Bodem:

100 gr amandelmeel 

50 gr roomboter (of plantaardige boter)

30 gr erythritol (mag ook meer of een ander zoetstof gebruiken)

15 gr. lijnzaad 

1 citroen schil

Snufje zout


Vulling:

300 gr. Kokos yoghurt (niet gezoet) als je niet van kokos houd kun je een andere stevige yoghurt gebruiken

30 gr roomkaas ( lactosevrij)

100 gr aardbeien 

40 gr. erythritol (of andere zoetstof)

1 zakje Agar Agar 2 gr. (biologische en vegetarische geleermiddel)


Garnering:

15 gr aardbeien 

30 gr blauwe bessen





Bereiding:  


  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Maal het lijnzaad met de hand of in een machine. Snijd de zachte roomboter (kamertemperatuur) in blokjes en voeg dit samen met het meel, lijnzaad, zout, zoetstof en het geraspte schil van een citroen toe aan een grote kom. Kneed dit met de handen tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 15 minuten in de koelkast rusten.
  2. Bekleed een springvorm (16 of 18 of 20 cm, ik heb een vorm van 16 cm diameter gebruikt, dan is de bodem dikker maar ook de vulling) met een vel bakpapier en haal het deeg uit de koelkast. Verdeel het deeg met de handen over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de vingers. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna het boden goed afkoelen in de vorm buiten de oven.
  3. Verwaand 100 gr aardbeien met het erythritol en als het nodig is, fijn maken met een staafmixer. Voeg de Agar Agar aan toe (je mag ook andere gelatine gebruiken maar Agar is plantaardig, daarom gebruik ik deze). Voeg het geheel aan de kokos yoghurt en het roomkaas, goed samen mengen met een lepel tot een geheel. Als de bodem nog niet is afgekoeld bewaar de vulling in de ijskast. 
  4. Verdeel het aardbeien mengsel op de taartbodem, maak de bovenkant mooi glad  en laat nog eens een paar uur opstijven in de ijskast. Voor het serveren ga je het mooi garneren met de rest van het fruit. 
  5. De taart blijft 3 dagen goed in de ijskast maar je kunt het ook in plakken snijden en invriezen. Als je het voor het ontbijt wilt maken, dan kun je het beste de dag er voor maken, en de hele nacht in de ijskast laten.

Geen opmerkingen: