15-09-2020

Exotische wortelsoep met gember en kurkuma.


Wil je genieten van een hele bijzondere soep die echt een exotische smaak heeft ? Dan is deze soep een aanraden! Echt super lekker 😋  En heerlijke gezonde soep, met weinig koolhydraten en weinig calorieën. 


Deze soep heeft een heel verfijnde smaak, je proeft het licht zoete van de wortels, het lekkere licht scherp van de gember en de kruiden, en het tikkeltje zuur van de citroen. Alle smaken smelten perfect bij elkaar, en maakt deze soep heel bijzonder.

Mijn echtgenoot noemde het 3 sterren soep ðŸ˜ƒ. Gember is super gezond en eigenlijk zouden we elke dag een klein beetje van moeten eten. Gember heeft een kalmerende werking op de maag. Het werkt ontstekingsremmend, is goed voor de bloedcirculatie en heeft een ontgiftende werking. Gember werkt verlichtend voor de keel, tegen migraine en vermindert de griep. Ook kurkuma werkt ontstekingsremmend, en bevat vitamines A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E en K. En in kurkuma zitten waardevolle mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium, kalium en zink.

De soep is glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, koolhydraatarm, zonder suiker en zonder toevoeging van zooi. 

De soep bevat :

13,5 koolhydraten en 312 calorieën.

Hoe maak je deze soep? 


Ingrediënten voor 2 pers. ( 600ml soep )

🥕280 schoongemaakte peentjes

🥕grote 1/2 ui (of een kleine ui)

🥕2 knoflook teentjes 

🥕20 gr vers gember (gewicht is van al schoongemaakte gember)

🥕300ml kokosmelk 

🥕300 ml water

🥕flinke theelepel kurkuma 

🥕handje gehakte peterselie 

🥕1 laurierblad 

🥕1/3 theelepel cayennepeper 

🥕1/3 theelepel kardemom 

🥕1 eetlepel citroensap 

🥕1 grote eetlepel olijfolie of kokosboter 

🥕zout en peper naar smaak 





 

Bereiding:

  1. Hak de ui, en doet het in een pan samen met olijfolie en 2 hele knoflook teentjes, het laurierblad en het schoongemaakt gemberwortel (snij de gember in twee stukken voor dat je het in decorando doet). Bakt de ui goed door tot dat het licht bruin wordt, goed blijven roeren. 
  2. Als het ui de goede kleur heeft, doe de schoongemaakte en in stukjes gesneden peentjes bij, en bak het nog voor 5 min.
  3. Haal nu de teentjes knoflook weg, en voeg de kruiden inclusief het gehakte peterselie toe. Even roeren en doe 300ml gekookte water bij. Laat het 5 minuten koken met deksel en voeg dan 300 ml kokosmelk toe. De soep word uiteindelijk best stevig als je liever iets dunner soep wilt kun je wat extra water bij doen ðŸ˜‰. Laat alles koken met zacht vuur, tot dat de peentjes goed gaar zijn. Dan kun je de laurierblad en een van de twee stukken gember weg halen.
  4. Doe alles in een blender of pureer het met een staafmixer. Voeg aan het eind een eetlepel citroensap (of limoen mag ook), en naar smaak peper en zout. 
  5. Geniet er van ðŸ˜‹. TIP door een van de twee stukken gember meer te pureren krijgt de soep een lekkere pittige smaak. Mocht je daar niet van houden haal de gember van te voren weg. 

Geen opmerkingen: