28-09-2020

Low Carb Crackers


Crackers zelf maken? Ja super makkelijk eigenlijk 
😃 en super lekker. Met bijna geen koolhydraten, altijd handig om in huis te hebben voor tussendoor of om mee te nemen als je buiten de deur gaat. 



Ze zijn voedzaam dus lekker als ontbijt of als lunch met wat beleg er op. Ook heerlijk om te eten bij zelfgemaakte hummus of tapenade of kruiden kaas. Natuurlijk glutenvrij, lactosevrij, zonder zooi, gezonde crackers. 

Ik heb bij de blog 2 soorten recepten crackers gedaan, kun je ze allenbij uit proberen en kijken welke je het lekkerst vind. Je kunt ze natuurlijk ook zoet maken met rozijnen en kaneel, of kruiden toevoegen, eigenlijk kun je er alle kanten er mee op. Bewaar ze in een goed afsluitbare pot, en niet in de koelkast. 

Tip voor Extra : Kruiden naar keus zo als oregano, rozemarijn, Italiaanse kruidenmix. Of lijnzaad of zeezout er overheen strooien.  Of zoet maken met b.v. kaneel en rozijnen. 

Hoe veel koolhydraten per crackers?

Ik heb er 10 crackers uit gekregen (is ook net hoe groot je ze snijdt, als je wilt weten hoe veel koolhydraten voor de hele deeg moet je de koolhydraten x 10 doen 😉

Per stukje : 

Eerste recept: 

Koolhydraten 1,14 p.s.

Calorieën 72

Tweede recept: 

Koolhydraten 1,15 p.s.

Calorieën 74




Ingrediënten crackers kruiden:

100 gr amandelmeel 

1 ei

Zout

1 theelepel gedroogde oregano ( meer mag ook maar dan kloppen de koolhydraten niet meer die ik boven heb geschreven, maar erg veel verschil is er ook niet) 


Ingrediënten crackers olijfolie (eigen recept):

100 gr amandelmeel 

1 eiwit 

Zout

1 theelepel olijfolie 

Een kwart groenten bouillonblokje 

Optie sesam zaadjes er overheen 





Bereiding: 

  • Verwarm de voor op 165 °C en zet de bakplaat klaar op de onderste plek van de oven.
  • Kneed alle ingrediënten door elkaar en maak er een bal van.
  • Leg de deegbal tussen twee vellen bakpapier. Rol nu met een deegroller, zodat het overal even dik is. Maak ze lekker dun dan worden ze extra krokant. 


  • Haal het bovenste vel bakpapier er voorzichtig af. Snijd met een mes in langwerpige stukjes crackers of steek er vormpjes uit. Als je een mes gebruikt hoef je alleen een snee te maken, als ze gebakken zijn kun je ze makkelijk los maken.
  • Leg het bakpapier met de crackers op de bakplaat.


  • Bak de crackers 15 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn (niet te donker bakken! Zet anders na 10 min. zilver papier er over zo dat ze niet te donker worden.) en droog zijn. Laat ze afkoelen op een rooster. Heerlijk van genieten 😋


Geen opmerkingen: