01-08-2020

Hartige taart met courgette, feta en tomaten.

Makkelijk om te maken, over heerlijk van smaak. Enige waarschuwing: je kunt er niet vanaf blijven zo lekker is het!

Het lijkt op een pizza maar dat is het zeker niet, het smaakt totaal anders. 



Ik heb deze keer voor het gemak bladerdeeg gebruikt en daardoor zijn het aantal koolhydraten hoger, als je het in 6 stuks snijdt dan bevat 1 sneetje 22,5 koolhydraten en 335 kcal. Voor minder koolhydraten zou je zelf een deeg kunnen maken van amandelmeel 😉


Wat heb je nodig?

Ingrediënten: 

❣️Bladerdeeg (Glutenvrij of gewoon)

❣️Pak courgette spaghetti 400gr

❣️400gr zoete cherry tomaten

❣️50 gr geraspte parmezaanse kaas

❣️70 gr feta kaas

❣️100 gr geraspte mozzarella 

❣️1 teentje knoflook 

❣️Verse basilicum blaadjes (optioneel)

❣️Zout en peper

❣️Olijfolie 



Bereiding:

Oven voorverwarmen op 180 graden.

  1. Doe in een pan 1 á 2 etl olijfolie en een teentje knoflook. Bakt de knoflook lichtbruin en haal het daarna weer uit de pan (op deze manier krijgt de olie een lekkere lichte knoflook smaak , maar het overheerst niet).
  2. Bakt in de olie de courgette spaghetti met een beetje zout en peper, voor ongeveer 5 minuten.
  3. Zet de gebakken courgette in een grote zeef, laat het vocht van de courgette goed uit lekken. Zachtjes knijpen mag ook. Als alle vocht weg is kun je de parmezaanse kaas er aan toevoegen. 
  4. Laat de bladerdeeg even ontdooien, begin met 6 stuks, als je tekort komt is een nieuwe plak zo ontdooid. 
  5. Even de bakvorm invetten, of gebruik bakpapier. Leg de vierkante plakjes tegen elkaar op het aanrecht zodat je één groot vierkantje hebt. Druk vervolgens met de taartvorm in het vierkant. Nu heb je je bodem al helemaal heel. De rest kun je in twee snijden en plak je ze tegen de wand aan. Je kunt ze heel gemakkelijk aan elkaar laten plakken door de stukken van de plakjes die je aan elkaar wilt plakken een beetje nat te maken met water.
  6. Doe de courgette op de bodem van de bakvorm, dunne stukjes feta kaas er overheen en dan de geraspte mozzarella kaas. 
  7. Snij de cherry tomaten in twee en vul de hele vorm er mee. Doe de gesneden kant op de kaas zodat je de bolle kant kunt zien. Ik had ze helaas niet in huis en hebt andere tomaat stukjes gebruikt. Maar cherry tomaten staan wel mooier op z’n taart.

Optioneel klein beetje zout op de tomaten. 

Doe de taart voor 20 min in de oven op 180 graden. Basilicum blaadjes zijn het lekkerst om ze er op te doen, als de taart al klaar is. Geniet er van😋

2 opmerkingen:

lory zei

ciao che bello rileggerti, hai cambiato argomento, ma mi sembra ugualmente interessante! Un abbraccio grande Lory

Ricette low carb zei

Ciao Lory, che bella sorpresa mi hai fatto oggi scrivendomi quí, che bello che non ti sei dimenticata di me. Ti vengo presto a trovare sul tuo blog. Un abbraccio grande anche a te, Barbara ♥️