31-07-2020

Chocolade Muffins met aardbeien coulis.

Deze koolhydraatarm muffins zijn heel erg lekker en ook nog met goede gezonde ingrediënten. Lekker gezond snoepen dus! Als je wilt afvallen zijn deze perfect ze bevatten  maar 80 kcal en 3,4 koolhydraten per stuk!



Ze smaken niet heel erg zoet, dat komt omdat erythritol veel minder zoet smaakt dan suiker, en bevatten geen boter of kokos olie, daardoor ook minder kcal. Dus afvallen en toch lekker snoepen 😃

Bij 10 stuks muffins en 300 gr aardbeien voor de coulis, bevatten ze 3,4 koolhydraten per stuk . Perfect dus voor een koolhydraatarm dieet 😉


Voor de muffins (ongeveer 8 á 10stuks)

Ingrediënten:


❣️4 eieren

❣️Snufje zout

❣️50 gr amandelmeel 

❣️1 etl kokosmeel 

❣️2 grote etl sukrin erythritol

❣️1 tl bakpoeder (optioneel)

❣️1tl vanille aroma 

❣️1 grote etl cacao

❣️Nodige aardbeien 🍓 voor in de muffins ( koop een bakje van 500 gr voor de coulis en om in de muffins te doen 😉)


Ingrediënten voor de aardbeien coulis.

❣️300 gr aardbeien 🍓 meer mag ook

❣️2 of 3 eetlepels (wat je zelf lekker vind) sukrin erythritol of stevia. 

❣️Agar agar gelatine (of als je niet persé vegetarisch gelatine wilt gebruiken kun je ook gewone gelatine gebruiken)

❣️Staafmixer 


Bereiding coulis :

Was het fruit en doe deze, samen met de sukrin of stevia in een steelpan. Breng aan de kook. Blijf regelmatig roeren. Als er voldoende vocht is vrij gekomen, de pan van het vuur halen, en de inhoud mixen met de staafmixer. Zet het terug op het vuur en voeg de agar agar toe (kijk op de verpakking van de agar agar of gelatine wat je precies nodig hebt het verschilt per merk).

Laat het zachtjes koken en laat het afkoelen. 



Bereiding muffins:

  1. Doe in een schaal 2 eiwit en in een andere schaal : 2 ei dooiers en 2 hele eieren. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  2. Eiwit stijf mixen met een snufje zout. Mix nu de eieren in de andere schaal met sukrin voor een paar minuten, tot dat het mooi licht geel word. 
  3. Meng het amandelmeel de cacaopoeder, kokosmeel en bakpoeder ( optioneel ) door elkaar.
  4. Mix het samen met het eimengsel met zoetstof, doe op het laatst één thl vanille aroma bij. Voeg nu het stijf geklopte eiwit toe, heel zachtjes dat het luchtig blijft. 
  5. Doe de beslag in de muffins vorm, als je bakpoeder hebt gebruikt gaan die muffins nog rijzen hou er daar rekening mee. 
  6. Doe in elke vormpje met beslag een klein aardbei.
  7. Bakt het op de voorverwarmde oven voor 15 min op 180 graden.

Waarschijnlijk is de aardbeien coulis nu ietsje dikker geworden en kun je al op de muffins doen, als dat nog niet het geval is. Zet het nog even in de koelkast en probeer het later nog. Versierd de muffins na dat je de aardbeien coulis er op hebt gedaan met wat je lekker vind : geraspte kokos of blauwe bessen of een stukje aardbei of wat klein gehakte nootjes.... Geniet er van 😋

Geen opmerkingen: