25-07-2020

Spaghetti met garnalen op twee manieren.

Ik ben er altijd gek op geweest. Als ik ze eet dan komen er mooie herinneringen weer terug over de mooie zomers in Italië die we doorbrachten aan zee toen we daar woonde.
Ik had nooit de versie “courgette spaghetti” gemaakt, maar ik moet zeggen dat ik verrast was. Het is echt lekker, zeker op deze manier. Al is het toch wel anders dan de Italiaanse spaghetti. 

Hier de twee versies:

Spaghetti met garnalen 
Ingrediënten: 2p.
200 gr goede Italiaanse spaghetti 
(of 400 gr AH Courgette spaghetti)
300 gr wok garnalen rauw 
30 gr krulpeterselie
3/4 tenen knoflook 
Zout en peper 
Goede kwaliteit olijfolie (b.v. Bertolli Classico)



Bereiding:
1. Zet water op voor de spaghetti, een grote pan met ruim water. Pas als het water kookt voeg dan een eetlepel zout toe, en dan de spaghetti. Als je de “courgette spaghetti” maakt dan hoeft je geen water op te zetten. 
2. Hak de peterselie heel klein, zet die even op een schoteltje. Gebruik straks niet alle peterselie maar hou een eetlepel over voor als de spaghetti klaar. Hak nu de knoflook ook heel klein (geen knoflook pers gebruiken! ). 
3. Doe zo’n 4/5 eetlepels olijfolie in de wok of een grote koekenpan, bak nu zachtjes de knoflook licht bruin, en zeker niet te donker. Als de knoflook bijna licht bruin is doe dan het grootste gedeelte van de gehakte peterselie er bij en laat het nog een minuut samen bakken. 
4. Voeg nu de rauwe garnalen er bij, en blijft het roeren, totdat ze licht roze worden, voeg naar smaak zout bij.
5. Haal de garnalen uit de pan, en zet even de pan (met de olie en knoflook en peterselie) van het vuur af. Snij de garnalen in kleinere stukjes maar laat er ook verschillende heel. 
6. Als de pasta “al dente” (beet gaar) is, doe je de uitgelekte spaghetti in de pan, die je hebt gebruikt voor de garnalen te bakken waar de de olie met peterselie en knoflook nog in staat. Even goed door elkaar roeren. Als je “courgette spaghetti” gebruikt moet je deze zo’n 5 minuten wokken in die pan. 
7. Doe nu de gesneden garnalen er bij en even 1 minut roeren, dan ook de laatste gedeelte van de peterselie toevoegen, en peper naar smaak. Zet het op een bord en garneer met de garnalen die heel waren gelaten.




Geen opmerkingen: