25-07-2020

Lasagna van pompoen vellen.

Vandaag deze super lekkere lasagna maar dan gemaakt van pompoen vellen. Op deze manier lekker en koolhydraten arm! Ook nog vegetarisch voor de liefhebbers 😃 en zelfs Glutenvrij 😃. 

De pompoen vellen kun je zelf snijden zo dun mogelijk en rauw in doen, of kopen (de AH verkoopt ze zie foto’s). 

Ingrediënten:
Pompoen lasagna bladen 
(AH verkoopt ze.)
Mozzarella in blokjes gesneden (je kunt de lactosevrij gebruiken)
Verse basilicum 
Geraspte kaas ( Parmezaanse ) Daar zit geen lactose in.
Eigen gemaakte tomatensaus (voor de recept van de echte Italiaanse saus, kijk bij de labels aan de rechte kant van de site, onder de label saus "saus"). 



1. Maak de tomatensaus zo als recept op de foto’s, ruim daarvoor.
2. Oven voorverwarmen op 180 graden.
3. Als sommige pompoen bladen te dik gesneden zijn dan even blancheren. 
4. Laagjes maken : saus in de schaal, dan een laagje lasagna bladen, weer wat saus, mozzarella en basilicum en een dun laag Parmezaanse kaas. 
5. Volgende laag : lasagna bladen, tomatensaus, klein beetje geraspte kaas, beetje mozzarella dan weer lasagna bladen.
6. Herhaal dit tot dat de ingrediënten op zijn.
7. Als laatste eindig je met saus en geraspte kaas.
Bak de schotel in de oven op 180 gr. voor 25 min. 
Eet smakelijk 😋😋


Geen opmerkingen: