Je wilt gezond eten en lekker natuurlijk, als je weinig koolhydraten eet dan zoet je naar leuke alternatieven voor brood. Wat dacht je van een heerlijke en voedzaam portobello?
Wat is een portobello? Eigenlijk een hele grote kastanjechampignons. Door dat hij groot is (vaak 12 cm) is die perfect om te vullen.
Deze paddenstoel heeft een vleesachtige structuur en een vrij neutrale smaak. Als je gek bent op kastanjechampignons, vind je deze ook heel lekker. Z’n gevulde portobello is best voedzaam en geschikt als lunch, of voorgerecht of gewoon als vlees vervanger. Je kunt het natuurlijk vegetarisch maken zonder ham, smaakt ook heerlijk.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten: 2 p.
2 portobello’s
1 ei
Hand gehakte peterselie
Een klein beetje bieslook.
1 teentje knoflook
Een klein beetje gesneden ham
Kleine blokjes jong belegen of geitenkaas
Zout en peper.
Optie: Hou een beetje peterselie over om te garneren.
Bereiding:
1. Snijd de stelen van de portobello's en hak deze fijn. Leg de portobello's omgekeerd in een ovenschaaltje. Zet de oven alvast aan op 200° graden.
2. Hak de knoflook, peterselie, de bieslook en de ham heel klein. Bewaar ze los van elkaar.
3. Doe in een pan een klein scheutje olijfolie en bakt de knoflook zachtjes tot dat het lichtbruin is. Voeg de gehakte stelen van de portobello’s en de gehakte peterselie. Brengt het op smaak met zout en peper, bakt het een paar minuten en laat het daarna afkoelen.
4. Klop in een kommetje 1 ei met een scheutje melk, en een heel klein beetje zout. Voeg de afgekoelde stelen van portobello’s en knoflook en peterselie toe, en ook de stukjes ham en bieslook.
5. Voel hiermee de portobello’s en doe er als laatste kleine stukjes kaas er op. Zet het in de oven voor 20 min. Garner het als ze klaar zijn met een beetje fijn gehakte peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten