Deze overheerlijke paprika salade is al jaren een van mijn favorieten gerechten. Ik zou het elke dag kunnen eten, maar helaas je moet je wel even wat tijd hebben om ze klaar te maken😉. In Italië en andere zuidelijke landen word dat heel veel gegeten, mocht je geen tuin hebben met een bbq kun je ze ook in de oven klaar maken. Als je ze hebt gegeten wil je niets anders meer 😃 wees gewaarschuwd 🤪.
Geroosterde paprika op de bbq
Ingrediënten: 3 p.
4 grote rode paprika’s
Knoflook
Goede olijfolie
Verse basilicum
Zout en peper
1. Leg de paprika’s direct op de hete grill van de bbq (het liefst met deksel dicht) en draai ze elke 2 tot 3 minuten totdat ze aan elke kant zwartgeblakerd zijn, en zacht aanvullen. Nu kun je ze ontvellen.
2. Als het vel van de paprika’s zwartgeblakerd is, kan je het normaal gezien zo lostrekken. Snijd de bovenkant van de paprika’s en haal de zaadjes eruit. Lukt het niet zo goed om de paprika’s te ontvellen? Doe de warme paprika’s dan even in een plastic zakje of in een afgedekte schaal en laat ze een kwartiertje rusten. Door de condens zal het vel gemakkelijker loskomen.
3. Snijd de paprika in reepjes, voeg er een teentje knoflook toe (in kleine stukjes gesneden) en doe er wat goede olijfolie bij en verse basilicum (klein gesneden).
4. Zout en Peter naar smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten