25-07-2020

Ratatouille

Deze “ratatouille á la Barbara“ is erg lekker al zeg ik het zelf 😃 heel gezond en makkelijk te maken. 


Ik ben ik gaan maken toen ik het Fodmap dieet ging volgen, en achter kwam  dat mijn lichaam uien niet goed verdraagt, dus ben ik gaan kijken hoe ik gerechten lekker kon maken zonder uien, en door de knoflook mee te bakken maar daarna er uit te halen. Deze gerecht is er een van.
Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. 
Ik ben er als kind heel veel geweest, soms 4 maanden per jaar (verspreid door het jaar), voor mij was het mijn tweede thuis geworden. En ben gek op Frankrijk 😃
Deze ratatouille is erg smakelijk om te eten samen met rijst, of ook heerlijk er bij een geroosterd stukje vlees, of iets vegetarisch 😉. Nu dat ik koolhydratenarm dieet volg, eet ik het zonder rijst, voor mij voldoende maar mocht je het echt missen zou je altijd bloemkool rijst er bij kunnen maken. 

Ratatouille mijn recept voor 3 p. #koolydraatarm 

Ingrediënten: 
1 grote courgette 
1 rode paprika 
1 aubergine 
2 teentjes knoflook 
2 1/2 theelepel Hongaarse zoete paprika poeder 
1/2 theelepel Hongaarse scherpe paprika poeder (als je van scherp houdt mag je er meer in doen)
300 ml tomatensaus Bertolli basilico
2 grote eetlepels crème fraiche (je kunt de lactosevrij gebruiken)
Half bouillonblokje 
Peper en zout naar smaak


Bereiding: 
1. Snijd de aubergine, paprika en courgette in kleine blokjes. Houd de groenten nog even gescheiden in verschillende borden. 
2. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook een paar minuten op laag vuur. Voeg hier de aubergine aan toe laat deze 5 minuten op hoog vuur meebakken tot dat ze licht bruin zijn, wel blijven roeren. Vervolgens voeg je de paprika en courgette toe en bak je het geheel nog voor 5 minuten op wat hoger vuur.
3. Draai het vuur laag en doe de paprika poeder er bij, en het met je hand fijn gemaakt bouillonblokje, laat het nog 2 min. bakken. Voeg nu de  tomaten saus bij het mengsel. Zet de deksel op de pan en stoof het geheel voor 15 minuten op laag vuur, als het te dik is geworden voeg er wat water bij. 

Als de groenten gaar voelen, voeg dan de crème fraiche toe, laat het nog 5 minuten bakken. Breng het daarna op smaak met wat peper en eventueel wat zout. 


Geen opmerkingen: