Glaasje cava en amuse
Wat is het toch heerlijk om voor jezelf en je geliefden een extra feestelijke aperitief met amuse te maken. Ik kan er echt van genieten, heerlijk in de tuin lekker zitten en even nergens aan denken.
Deze amuse ziet er mooi uit heel feestelijk en is super snel gemaakt.
Wat heb je nodig:
Voor 4 amuses.
Ingrediënten.
**Een glaasje cava of champagne (hier zitten minder koolhydraten in dan bijvoorbeeld spumante.)
** Mooie glas om de amuse in te doen
100 gr gerookte zalm van goede kwaliteit
75 gr roomkaas (bijvoorbeeld Monchou) of crème fraiche (je kunt de lactosevrij gebruiken)
1 tot 2 theelepels citroensap
Klein beetje vers gemalen peper.
Optionele extra’s: dille, kaviaar, zalmeitjes.
* Pureer de zalm, roomkaas, citroensap en wat peper tot een mousse. Voor het pureren kun je een keukenmachine gebruiken of staafmixer.
* Proef en voeg eventueel nog wat dille, peper en/of citroen toe. Schep de mousse in een mooie glas, garneer met een klein plakje zalm en als je het lekker vind wat zalmeitjes.
* Geniet er van 😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten