25-07-2020

Kip kerrie met paksoi en paprika (ook vegetarisch versie )

Deze recept smaakt erg goed, en is makkelijk te maken, is glutenvrij en heeft weinig koolhydraten. 


Als je alle de foto’s bekijkt zie je ook de ingrediënten staan, ik heb de vegetarische versie gemaakt, maar je kunt het natuurlijk ook met echte kipfilet maken. Deze recept is geïnspireerd door het recept van @afvallenmetjasper maar ik heb het aangepast aan mijn eigen smaak, dus net even anders 😉 



Ingrediënten: 2p.

**300 gr kipfilet (voor vegetarisch  gebruikt veg. kip stukjes niet gekruid)
**eetlepel olijfolie 
**2 eieren 
**1 rode paprika 
**kokos melk 400 ml
**2 teentjes knoflook 
**8 stengels paksoi 
**duimblok verse gember
**4 tl kerrie poeder 
**2 tl kurkuma 
**2 tl paprika poeder
**2 tl cayennepeper 
**1 limoen 
** 1/2 groenten bouillonblokje 
**peper en zout naar smaak 


Bereiding:
1. Kook de eieren tot dat ze hard gekookt zijn, pel ze en zet ze even op een bordje. Was de paksoi en de paprika, en snij het in stukjes. Snij het kipfilet ook in stukjes, als je vegetarisch kip stukjes gebruikt kun je de grotere stukken ook kleiner snijden. 
2. Doe nu de olijfolie en de knoflook (in z’n geheel) in de pan en laat het zachtjes lichtbruin worden doe dan de gember er bij (je kunt het beste in 2 stukken snijden, dan kun je het later het weer uit de pan halen. Als je het lekker vind om het te eten dan snijdt je de gember in kleinere stukjes). 
3. Hal nu de knoflook er uit en doe de stukjes kipfilet of vegetarisch kip stukjes er in. Goed aanbakken voor een paar minuten, last de kipfilet niet te gaar worden dan word het taai en droog. Bij de vegetarisch kip laat ik het juist altijd extra aanbakken tot dat het licht bruin word. 
4. Doe nu de kruiden er bij inclusief de bouillonblokje, en bak het nog 1 minuutje. En doe dan de groenten er bij en bakt het nog even samen.
5. Voeg de kokosmelk en de hardgekookte eieren, laat het nog even koken, met deksel er op. Na ongeveer 5 min doe de sap van de limoen er bij, en naar smaak peper en zout ( altijd eerst proeven!) als je van zachtere groenten houd laat je het langer bakken anders is het nu klaar.

Geen opmerkingen: