Heerlijk genieten van deze koolhydraatarm en gezonde taart. Smaakt als een sponzig achtige smeuïge gebak, dus totaal niet droog, en is werkelijk heel erg lekker!
Natuurlijk gezond, dus ook perfect als ontbijt te gebruiken. Deze topping is niet mager te noemen maar als je liever een yoghurt topping wilt, die beter past bij een ontbijt, dan kan dat ook want onder aan deze pagina vind je verschillende opties in toppings.
Ik heb een klein taartje gemaakt en wat muffins, maar je kunt het ook in een cake vorm bakken.
Er komen 12 stuks uit, elke stuk (zonder topping zo dat je zelf kunt kiezen welke je neemt) bevat:
Koolhydraten 5,45 gr.
Calorieën 179
INGREDIËNTEN
160 gram amandelmeel
4 eieren
50 gram roomboter (gebruikt plantaardig voor Lactosevrij)
Optie : 2 theelepels bakpoeder ik gebruikt het nooit.
50 gr. dadels
Snuf zout
30 gr erythritol (of andere zoetstof naar smaak)
Geraspte schil van een hele citroen
1/2 geperste citroen
200 gr bos peen (gewicht is als het al schoongemaakt is)
100 gram monchou kaas (of lactosevrij Of andere roomkaas)
Ter garnering verschillende noten.
***Als je niet hoeft te letten op je koolhydraten kun je meer dadels gebruiken en het erythritol weg laten. De taart is niet heel erg zoet, als je een zoetige taart wilt gebruik dan meer erythritol.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en zorg dat de roomkaas en boter op kamer temperatuur zijn.
- Maak de peentjes schoon, en snij de boven en onder kant af. Nu kun je ze wegen tot 200 gr.
- Snij ze in kleine stukjes en kook ze (zonder zout 😂) gaar. Pureer ze daarna met een staafmixer of keukenmachine.
- Split de eieren van elkaar en zet ze in twee mengkommen. Klopt het eiwit stijf met een snufjes zout. Je eiwit is pas helemaal stijf als je de mengkom kan omkeren zonder dat er eiwit valt!
- Mix de de dooiers met de erythritol tot een glad mengsel en voeg vervolgens de boter en roomkaas toe. Mix alles nog even tot er een glad beslag ontstaat, en voeg dan eerst de amandelmeel, als je wilt dan ook het bakpoeder. Goed door roeren en vervolgens de peentjes bij doen, het geraspte citroenschil en het sap van de helft van de citroen.
- Als laatste voeg je het eiwit, doe dit heel rustig en voorzichtig, beetje bij beetje.
- Giet het beslag in een goed beboterd bakvorm ( je kunt ook aan de onderkant een reep bakpapier zetten dan blijft de cake minder snel plakken). Maak de bovenkant glad en zet het in de oven.
- Bak het voor ongeveer 45 minuutjes. Als de bovenkant te donker word kun je na 35 min wat zilverpapier er op doen. Goed laten afkoelen want dat smaakt het beste en genieten 😋
- Als je een topping gebruikt kun je die op doen als de taart helemaal afgekoeld is. Bewaar dan de taart in de ijskast.
Topping 1
Per stuk taart:
Calorieën 67
Koolhydraten 1,9 gr.
100 ml slagroom (ongezoet)
100 ml mascarpone
Anderhalf eetlepels agave siroop (mag meer maar dat is afhankelijk van jou wensen)
Topping 2
Per stuk taart:
Calorieën 62
Koolhydraten 0,60 gr.
100 ml slagroom (ongezoet)
100 ml mascarpone
1 à 2 eetlepels erythritol (mag meer maar dat is afhankelijk van jou wensen)
Topping 3
Per stuk taart:
Calorieën 36,41
Koolhydraten 1,94 gr.
100 ml Griekse yoghurt
100 ml monchou kaas
1 eetlepel honing
Topping 4 ( lactosevrij )
Per stuk taart:
Calorieën 32
Koolhydraten 1,83 gr.
100 ml lactosevrij kwark
100 ml lactosevrij roomkaas
1 eetlepel honing
Topping 5 ( lactosevrij )
Per stuk taart:
Calorieën 50
Koolhydraten 1,75 gr.
100 ml lactosevrij slagroom
100 ml lactosevrij roomkaas
1 eetlepel honing
Bereiding:
Klop de slagroom stijf ( of een van de andere ingrediënten) en voeg de roomkaas en zoet toe. Bewaar het in de ijskast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten