Voor sommige recepten is erg lekker om gekarakteriseerde prei aan toe te voegen. Je kunt het gebruiken voor bijvoorbeeld een hartige taart, op gebakken zalm, of andere vis soorten, stamppot, of sommige vlees gerechten.
Is eigenlijk heel makkelijk om te maken, het klinkt ingewikkelder dan het is. De meesten recepten zijn gemaakt met suiker als een van de ingrediƫnten, ik kook zonder toevoeging van suiker, ik vind het ook niet nodig en is ook veel gezonder.
Wat heb je nodig:
Ingrediƫnten:
Prei wat nodig is voor je recept
Beetje roomboter
Water
Zout en peper
Bereiding:
- Was de prei heel goed, er kan altijd zand of aarde tussen zitten. Snijd de groene harde stukken weg, maakt nu hele dunne reepjes prei.
- Voeg aan een pan wat roomboter en laat het smelten, (de boter moet alleen maar gesmolten zijn, niet gekleurd), voeg de prei en een beetje water aan toe en peper en zout. Laat het op een zacht vuur staan met de deksel er op om de prei gaar te stoven, af en toe roeren.
- Zodra de prei zacht begint te worden, kan de deksel eraf en het vuur iets omhoog, zodat het vocht verdampt en de prei kan carameliseren. Als deze lichtbruin begint te worden, is ze klaar, de prei smaakt nu lekker zoetig.
Tip:
Hoe langer dat je het bakt (wel heel goed uitkijken dat het niet verbrand want dat smaakt niet lekker en ook bitter) hoe krokante dat het word, maar blijf er altijd bij ga dus niet in de tussentijd iets anders doen want het kan snel verbranden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten