Deze deze taart is niet alleen super mooi om te zien maar ook heel lekker! Koolhydraatarm, lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch optie en zelfs niet veel calorieën! Heerlijk bij een chique lunch, maar je kunt het ook als ontbijt eten of als tussendoor voor de lekkere trek.
Dat maakt deze taart extra aantrekkelijk: gezond en lekker 😋
Per plak:
Calorieën 205
Koolhydraten 2,5 gr.
Wat het je nodig?
160 gr amandelmeel
4 eieren
50 gr. roomboter (of plantaardig boter)
125 gr mascarpone (of lactosevrij roomkaas)
6-7 cherry tomaatjes
40 gr zwarte olijven zonder pit ( ik heb ze van de AH in een glazen pot)
Snufje zout (pepers eigen keus)
Handje verse basilicum
Handje verse bieslook
130 gr groene asperges (mag meer of minder)
60 gr. magere spekjes of ham blokjes ( ben je vegetarisch gebruikt deze ingrediënten niet dan heb je nog steeds een heerlijke taart, je mag ook kleine blokjes kaas in doen voor iets pittigs)
Je kunt er 12 plakjes uit halen:
Calorieën 205
Koolhydraten 2,5 gr.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en zorg dat de roomkaas en boter op kamer temperatuur zijn.
- Was de asperges en de tomaten, haal een klein stukje van de achterkant van de asperges af. Groene asperges hoef je niet te schillen.
- Kook de asperges tot dat ze bijna gaar zijn maar net niet. Snij de tomaten in 2.
- Hak de verse kruiden, als je spekjes gebruikt moet je ze even bakken, de ham hoeft natuurlijk niet.
- Split de eieren van elkaar en zet ze in twee mengkommen. Klopt het eiwit stijf met een snufje zout. Je eiwit is pas helemaal stijf als je de mengkom kan omkeren zonder dat er eiwit valt!
- Meng de ei dooiers met de roomkaas en boter en voeg de amandelmeel toe. Voeg ook naar smaak wat zout en peper en ook de verse gehakte kruiden.
- Voeg ook de olijven, en de stukjes ham of spekjes toe. Meng nu zachtjes het eiwit door het mengsel.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik een siliconen cakevorm. Giet de helft van het deeg er in, en leg er wat stukken asperges op. Giet nu de rest van het deeg er bij, en doe bovenop de rest van de asperges en ook de tomaten.
- Bak het voor ongeveer 45 minuutjes. Als de bovenkant te donker word kun je na 30 min wat zilverpapier er over heen leggen. Goed laten afkoelen want dat smaakt het beste en genieten 😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten