17-08-2020

Romige dille saus.


Heerlijke romige saus, makkelijk en snel gemaakt. Kijk snel hoe je het kunt gaan doen. 

Dille is een heerlijk zacht kruid met een verfijnde smaak. Past perfect bij vis en bij asperges. Deze saus kun je dus ook maken bij andere soorten vis of asperges. 

Leuk om te weten: 

Dille is rijk aan vitaminen C. 

Thee getrokken van dillezaadjes kan een (licht) slaapverwekkend effect hebben en kan daardoor een goede nachtrust bevorderen. 

Dille bevordert de spijsvertering en eetlust. Daarnaast werkt het kruid slijmoplossend en krampstillend. Het vermindert de hik, buikpijn, en  darm gassen.

Deze recept bevat ook weinig koolhydraten en kan ook lactosevrij gemaakt worden.


Ingrediënten voor de saus voor 2 personen :

❣️Een klein ui of anders de helft van een ui.

❣️Bosje verse dille

❣️100 ml witte wijn

❣️125 ml verse slagroom (kan ook lactosevrij)

❣️1/4 stukje bouillonblokje groenten

❣️zout en peper naar smaak. 

❣️stukje roomboter (kan ook lactosevrij)

❣️limoen


Bereiding saus:

Als eerste voeg je wat boter in de pan en fruit de klein gehakte ui er in. Laat even een paar minuten gaat worden tot dat het goudbruin is.

Blus het dan af met de witte wijn. Voeg vervolgens de verse room toe en het fijn gemaakte bouillonblokje en roer even, laat het vervolgens nog even zacht koken.

Als laatste  voeg je het fijn gemaakte dille, en het rasp van het limoen. Laat het nog 2-3 min koken. 

Doe deze saus in een blender en mix het fijn. Op deze mannier komen alle ingrediënten heerlijk samen en de saus krijgt een licht groen kleur wat ook heel leuk is. Doe de saus terug in de pan, proeft het even en voeg naar smaak zout en peper. 



Geen opmerkingen: