“Zucchine alla parmigiana” courgette lasagna zou je het kunnen noemen, ok weer een van mijn favoriete gerechten 😋 het is geweldig lekker en is ook nog gezond en Glutenvrij en koolhydratenarm en vegetarisch. Gezond eten moet lekker zijn, voor mij een must. Ik hoop dat jullie net zo zullen genieten van deze recept als ik zelf.
“Zucchine Parmigiana” vegetarische courgette lasagna.
Italiaanse recept.
Ingrediënten:
Mozzarella (je kunt de lactosevrij gebruiken)
Verse basilicum
Geraspte kaas ( Parmezaanse ) daar zit geen lactose in.
Eigen gemaakte tomatensaus (voor de recept ——-> swipe de foto’s naar rechts daar vind je de echte Italiaanse recept).
1. Maak de tomatensaus zo als recept op de foto’s, ruim daarvoor.
2. Oven voorverwarmen op 180 graden. Snijd dan de courgettes in de lengte in plakken van 0,5 cm dik, zet de plakken op bakpapier (of een oven schotel), besprenkel ze met een beetje zout en beetje olijfolie. Bak ze in de oven voor 15 min. Ze dienen op de helft van de bak tijd omgedraaid te worden.
3. Laagjes maken : saus in de schaal, dan een laagje courgette, weer wat saus en mozzarella en basilicum en een dun laag Parmezaanse kaas. Herhaal dit totdat je ingrediënten op zijn.
4. Als laatste eindig je met saus en geraspte kaas.
Bak de schotel in de oven op 180 gr. voor 25 min.
Eet smakelijk 😋😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten