21-02-2021

Pecannoten koekjes met chocolade topping.

 


Heerlijk koekjes gemaakt van amandelmeel met stukjes pecannoten, en chocolade topping om ze extra lekker te maken. 



Deze koekjes zijn erg snel gemaakt en ook heel eenvoudig om te doen. 

Ze zijn glutenvrij, Lactosevrij en koolhydraatarm. 

Ik heb deze koekjes gemaakt met Sukrin 1, dat vind ik het aller lekkerst voor koekjes, maar de gewone Sukrin is ook prima.

Maar je kunt ze ook maken zonder toevoeging van erythritol, dan gebruik je suiker of honing wat je het liefst wilt. Deze koekjes inclusief chocolade topping bevatten 1,4 koolhydraten ( als je er 12 stuks van maakt). 



Ingrediënten: 

*110 gr amandelmeel 

*50 gr erythritol, ik gebruikt van Sukrin 1 (of 70 gr suiker)

*58 gr eiwit (ongeveer van 2 eieren)

*Citroen schil 

*50 gr pecannoten 

*Snufje zout

*1 flinke theelepel kaneel 





Chocolade topping: 

* 10 gr cacao poeder zonder suiker 

*40 gr boter (of lactose vrij boter)

*1 Theelepel crème fraiche (lactose vrij crème fraiche als het nodig is)

*20 gr Sukrin 1 ( of meer als je van erg zoet houd, of suiker als je geen koolhydraatarm levensstijl volgd) 


Bereiding koekjes :

  1. Zet de oven aan op 150 gr.
  2. Als de pecannoten nog niet geroosterd zijn kun je ze nu evenmin de oven roosteren op bakpapier voor iets meer dan 5 min. Laat ze daarna afkoelen, en maakt ze klein door ze te breken. 
  3. Meng de erythritol (of suiker ) met de amandelmeel de citroenschil van 1 citroen, snuf zout, en de kaneel samen. 
  4. Als de pecannoten goed afgekoeld zijn en klein gemaakt zijn, kun je ze ook aan toe voegen. 
  5. Voeg de eiwit en meng alles door elkaar. Maak er balletjes van, en dan ronde koekjes ik heb er 12 van gemaakt, zet de koekjes op bak papier. 
  6. Zet ze in de oven voor 30 min. Wel uitkijken dat ze niet te bruin worden dan kun je ze beter omdraaien. Na 30 min zet het oven uit en laat ze afkoelen uit de oven. Ze worden krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. 



De chocolade saus:


  1. Doe de boter in een pan, en laat het zachtjes smelten, niet laten aanbakken dus houd het vuur laag. Vvoeg de chocolade poeder er aan toe, de suiker of erythritol, en laat het even 2 minuten samen koken steeds blijven roeren. Haalt het van het vuur en voeg langzaam de crème fraiche toe.
  2. Kook het mengsel nog 1 min. blijft voortdurend roeren.
  3. De topping is klaar als het de textuur heeft van chocoladesiroop, is het te droog kun je nog een theelepel crème fraiche bij doen. 


Als de koekjes goed afgekoeld zijn kun je de chocolade saus er bovenop doen. 

Door dat de chocolade saus gemaakt is met boter en crème fraiche, kun je de koekjes het best in de ijskast bewaren. 

Geen opmerkingen: