09-02-2021

Koolhydraatarm Glutenvrij Wrap.

Heerlijk lunch, maar ook te bereiden voor onwijs lekkere hapjes voor een borrelplank.  Heel makkelijk om te maken en erg lekker. 

Het is een koolhydraatarm gerecht want deze wrap is gemaakt van omelet.





Deze lunch is glutenvrij en ook Lactosevrij, is echt een heerlijk verwennerij, je kunt het zo als op de foto in stukjes snijden, staat niet alleen mooi maar ook perfect om ze nog even te bewaren als je genoeg hebt aan bijvoorbeeld de helft van deze wrap/ omolette. 
Eigenlijk moet je ze in de koelkast laten opstijven, ik heb het niet gedaan omdat ik z’n trek had dat ik ze gelijk opgegeten heb 😂🤣. Daardoor zien ze er wat slordig uit op de foto.
Deze wrap bevat heel weinig koolhydraten voor 1 wrap zo als de recept: 2,4 koolhydraat 
Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

** 2 eieren
**Roomkaas (bijvoorbeeld  Philadelphia, maar ik heb Lactosevrij roomkaas gebruikt van Arla, heeft ook weinig koolhydraten) 
**100 gr gerookte zalmfilet ( AH biologisch deze bevat 0 koolhydraten)
** Ijsbergsla wat blaadjes
** Lente ui 10 gr 
** Bieslook 2 tl 
**Zout en peper



Bereiding: 
Bak een dunne omelet.
Haal de omelet uit de pan en laat grotendeels afkoelen.
Snijd de lente ui in dunne plakjes, hak de bieslook fijn en meng ze samen met de roomkaas, doe er wat peper en zout bij. 

Leg op de afgekoelde omelet wat bladeren ijsbergsla, leg nu de plakken zalmfilet er op en verdeel hier de roomkaas bovenop. Rol de omelet voorzichtig op. Smeer nog een beetje extra roomkaas op het laatste stukje en ‘plak’ de rol hiermee dicht. 

Wikkel hem in aluminiumfolie en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Haal de rol uit de folie en snijd met een scherp mes in plakjes van een dikke cm. Serveer ze op een bordje of plankje en steek er een prikker in.



Geen opmerkingen: