20-01-2021

Quesadilla met geitenkaas, spinazie en champignons.

 


Tijd voor een extra lekkere lunch, en wat voor een 😉! Ik had al verschillende recepten gepost van quesadilla’s ( je kunt ze allemaal in mijn blog vinden), en deze is ook weer super lekker. Gevuld met gebakken champignons, spinazie en geitenkaas.




Quesadilla's zijn gevulde tortilla's, gebakken als een tosti in de koekenpan. Ja ook voor als je koolhydraatarm eet 😉👍🏼 of juist dan! Heel makkelijk om te maken en ook heel erg smakelijk. 

Deze recept is vegetarisch, maar je kunt er ook wat kipfilet er aan toevoegen. 

Ik heb het recept geschreven voor 1 quesadilla voor mij voldoende als lunch of als avond eten als ik niet heel erg trek heb. Wil je meerdere maken verdubbeld dan de ingrediënten 😉

1 quesadilla met een wrap van Atkins bevat : 5,8 koolhydraten 

1 quesadilla met een wrap van Mama Lupe's bevat: 4,4 koolhydraten 





Wat heb je nodig voor 1 quesadilla? 

1 wrap zie onder voor tips 

50 gr geitenkaas die smelt ( zie foto ) 

60 Gr champignons ( ongeveer 3 stuks ) 

40 gr spinazie (ik heb het uit de diepvries gebruikt, niet á la crème! )

3 teentjes knoflook 

Olijfolie 

Peper en zout 

Stukje Spaanse peper (optie)

Optie: je kunt er kipfilet er aan toe voegen als je liever met vlees wilt eten. 


  • Tips : Tortilla’s:   
  • 1 koolhydraatarme tortilla's van Mama Lupe's heeft 3 koolhydraten netto per stuk (te koop bijvoorbeeld bij afvallen met bregje)

Als je liever bij (bijvoorbeeld) de AH wilt kopen neem dan deze: Atkins tortilla’s 4,4 koolhydraten per stuk.

Tips champignons: 

Veeg de champignons schoon met een zacht borsteltje, of doek. Maak ze zeker niet nat, want champignons nemen water op waardoor de smaak verloren gaat.



Bereiding: 

Laat even van te voren de spinazie ontdooien ( ongeveer 4 blokjes ). Als de spinazie is ontdooid, even goed knijpen zo dat je alle vocht weg kunt gooien. 

Maak de champignons schoon (zie tips boven), en snijd de uiteinde van de steel. Snijd de champignons in plakken. 

Doe wat olie in de pan met 2 teentjes knoflook en als je van pittig houd een stukje Spaanse peper. Laat de knoflook even goud bruin worden en voeg dan de spinazie, met wat zout en peper. ( let op de geitenkaas is behoorlijk zout dus wees matig met zout toevoegen). 




Last het even 2 tot 3 min. roerbakken. Haal het uit de pan en bewaar het even apart. 

Bak met wat olie en een teentje knoflook de champignons. Bak ze ook voor 2/3 min tot dat ze gaar zijn. Hal ze ook uit de pan en bewaar ze even apart. 

Doe nu op de helft van de wrap, de helft van de geitenkaas, met er op de spinazie (zonder knoflook die kun je weg gooien) en de champignons (zonder knoflook die kun je weg gooien). Doe er over heen de andere helft van de kaas. Doe de wrap in de pan met een heel klein beetje olie er in en op zacht vuur, en vouw de wrap in twee. 


Bakt het zacht aan een kant en draait het daarna om zo dat de andere kant ook mooi bruin word. 

Je quesadilla is klaar, je kunt het nu in drie punten snijden. Eet smakelijk 😋😃






Geen opmerkingen: