01-12-2020

Flammkuchen champignons rucola


Weer een heerlijk recept maar deze keer in een paar minuten klaar! 



Perfect voor een lekkere lunch of voor die avonden, als je iets snel klaar wilt maken omdat je geen zin hebt om te koken maar toch ook iets lekkers wilt 😉 (ik heb het wel regelmatig 😊 wij eten het ook vaak op zaterdag avond) met soep of salade er bij. 

Je kunt deze recept natuurlijk ook maken met gewone tortilla’s of wraps, of met glutenvrij wraps, ik heb de koolhydraatarm wraps gebruikt. 



Deze complete recept van de Flammkuchen bevat per portie: 

Koolhydraten per stuk: 3,9 met tortilla's van Mama Lupe's


Ingrediënten voor 2 stuks:

  • 2 tortilla’s **zie tips
  • 85 gr champignons 
  • 30 gr rucola (mag ook meer)
  • 35 gr gerookte spekjes (of vegetarische spekjes)
  • 30 gr geraspte mozzarella (of lactose vrij geraspte kaas)
  • 30 gr creme fraiche (ook lactose vrij te koop)
  • Peper



Tips tortilla’s:

koolhydraatarme tortilla's van *Mama Lupe's 3 koolhydraten netto per stuk (te koop bij afvallen met bregje)

Als je liever bij de AH wilt kopen neem dan deze:

*Atkins tortilla’s 4,4 koolhydraten per stuk.

*Eet je glutenvrij: gebruikt glutenvrij tortilla, helaas ken ik niet een koolhydraatarm en glutenvrij.


Bereiding: 

Doe alvast de oven aan op 150 graden.

Smeer de tortilla met crème fraiche, doe er peper er op, en de niet gebakken spekjes. Strooit de geraspte mozzarella er op (niet de verse die geeft te veel vocht uit), 

en doe de in plakken gesneden champignons er op. Zout is niet nodig want er zit genoeg zout in de spekjes en kaas.

Zet het in de oven voor 15 min. Op deze manier kunnen de champignons gaar worden en de tortilla’s verbranden niet. Na de 15 min kun je de oven op 190 graden zetten, als de tortilla’s mooi goud bruin zijn is het klaar. 

Snijd ze in stukken en voe ge rucola er op.

Geniet er van 😋








Geen opmerkingen: