05-12-2020

Borrelplank totaal 5 Gr koolhydraten

Hoe geweldig is dat om z’n mooie gevulde plank met lekkers neer te kunnen zetten en van te kunnen snoepen zonder schuld gevoel ðŸ˜ƒ. Bijna alle ingrediënten op de plank bevatten 0 koolhydraten, behalve een paar. Als je de helft van wat op de plank ligt zou eten, en dat is echt veel, dan heb je ongeveer 2,5 koolhydraten gegeten! Dus smullen maar! 



Wil je weten wat er op staat en waar te koop is? Hier onder de lijst. Ik heb ze toevallig bij de Albert Hein gekocht en heb op de koolhydraten gelet, omdat ik wilde gewoon genieten zonder na te moeten denken. Maar je kunt ze ook ergens anders kopen, mijn lijst met het totaal aan lekkers op de plank, met 5 koolhydraten in totaal: 



Ingrediënten 

  • 100 Gr Mammoet groene olijven Te koop bij AH ( 1 koolhydraten ) 
  • 80 Gr zalmrolletjes met roomkaas Te koop bij AH ( 1 koolhydraten voor 100 Gr) 
  • 100 Gr excellent antipasto Te koop bij AH ( 0,5 koolhydraten ) 
  • 100 Gr Spaanse besos de fuet Te koop bij AH ( 2 koolhydraten ) 
  • zwarte olijven zonder pit Te koop bij AH ( 0 koolhydraten ) 
  • biologisch buffel mozzarella Te koop bij AH ( 0,5 koolhydraten ) 
  • Goudse oude kaas blokjes Te koop bij AH ( 0 koolhydraten ) 
  • 100 Gr sandwich zalm plakken Te koop bij AH ( 0 koolhydraten ) 
  • 100 gr parmense kaas (grana padano dop) Te koop bij AH ( 0 koolhydraten ) 
  • 250 Gr Franse camembert Te koop bij AH (0 koolhydraten) 
  • 4 á 6 eieren (0 koolhydraten) 
  • Eigen gemaakte mayonese (0 koolhydraten) 
  • Zie HIER voor recept 
Met kaarsen aan, bij ons thuis. 


Tip: 

zet wat jonge blad sla hier en daar op de plank geeft een mooie vulling en kleur.

Ik had het helaas vergeten bij mij zie je zeewiersalade. 


Hoe maak je de gevoelde eieren?

Kook de eieren tot dat ze hard gekookt zijn. Als ze afgekoeld zijn, gepeld, en doormidden gesneden, kun je de dooier er uit halen en ze allemaal in een kom zetten. 

Doe er een paar eetlepels eigen gemaakte mayonese, wat zout en peper en dun gesneden bieslook. 

Proef de vulling, als je toch nog een extra smaak wilt kun je wat kerrie poeder er aan toe voegen of paprika poeder.

Ik zelf vind ze zo, eenvoudig alleen met mayonese en bieslook het lekkerst. 

Zet nu op de plaats van het eigeel de vulling van dooier die je hebt gemaakt. Als je het echt heel mooi wilt maken kun je een spuitzak gebruiken. 



Geen opmerkingen: