20-11-2020

Snelle Quiche courgette paddestoelen.


Deze quiche is echt heel erg lekker, maar ook super snel klaar. In 15 minuten ligt het in de oven! Het is dus een Fastfood Quiche maar dan koolhydraatarm en om te smullen! 



Helaas is de bodem niet glutenvrij, maar bij deze recept, zul je ook een extra recept vinden voor het maken van een glutenvrij bodem. 

De ingrediënten van deze quiche zijn : courgette, paddestoelen, spekjes, ricotta en mozzarella.

Deze kan niet mislukken, en je hoeft de bodem niet te maken! Daar heb ik een koolhydraatarm oplossing voor gevonden. Ben je geïnspireerd of ga je het maken? Laat een berichtje achter en linkt het naar mijn instagram. Benieuwd naar het recept? Je vind het op mijn blog, link bij mijn profiel.

Deze quiche heeft 8 punten elke punt telt 3,75 koolhydraten. 

Voor vegetarische optie kijk bij tips.

Voor glutenvrij bodem om zelf te maken kijkt onderaan. 



Ingrediënten: 

1 pak courgette spaghetti

200 gr gesneden champignons of paddestoelen.

125 Gr gerookte spekjes of ham (of vegetarische spekjes)

100 gr geraspte mozzarella, niet de verse

50 gr Philadelphia of andere roomkaas 

2 eieren 

250 gr bio ricotta (of ricotta met weinig koolhydraten)

Zout en peper 

1/3 groenten bouillonblokje 

Beetje olijfolie 

2 knoflook teentjes 

2,5 tortilla’s (let je niet op de koolhydraten, dan kun je ook bladerdeeg gebruiken)


TIPS

**voorzichtig met zout, de spekjes zijn ook zoutig. Proef het steeds. 

**champignons : 

voor het snelle en makkelijk kun je champignons kopen die al zijn gesneden. 

**vegetarische optie: gebruikt aan plaats van spekjes vegetarische kip of vegetarische spekjes. 

**Tortilla’s:

1 koolhydraatarme tortilla's van Mama Lupe's 3 koolhydraten netto per stuk (te koop bij afvallen met bregje)

Als je liever bij de AH wilt kopen neem dan deze:

*Atkins tortilla’s 4,4 koolhydraten per stuk.




Bereiding:

Zet de oven alvast aan op 170 graden. 

  1. Bak de courgette spaghetti met een beetje olie en 2 teentjes knoflook en wat zout en peper. Maak 1/3 bouillonblokje fijn en voeg het aan de courgette, als ze gaar zijn, doe de knoflook weg en laat de courgette uitlekken, op een vergiet.
  2. Bak ook de spekjes en de champignons. Voeg aan de champignons wat zout en peper, naar smaak. 
  3. Doe in een kom de: ricotta, de roomkaas, 2 eieren en 1/3 geraspte mozzarella en meng alles samen. Knijpt de courgette do dat de vocht goed weg gaat, en voeg ook de courgette, spekjes en paddestoelen aan de ricotta. 
  4. Smeer wat olie in de ronde bakvorm ik heb een bakvorm gebruikt van 24 diameter. Verdeeld 2,5 tortilla’s op de bodem, mag best de ene een beetje over de ander, de bodem en gedeelte van de randen moeten bedekt zijn. Prikt het met een vork op de tortilla’s en doe de ricotta mengsel er overheen, als laatste de resterende geraspte mozzarella.
  5. Bakt het in de oven voor 25 á 30 minuten. Let op de tortilla’s kunnen een beetje taai zijn, gebruikt om te snijden een scherpe mes. 


Wil je liever een bodem zelf maken die glutenvrij en koolhydraatarm is? 

Hier een recept: 

klikt op : Glutenvrij bodem




Geen opmerkingen: