28-07-2020

Paprika tomaten saus


Deze saus is erg lekker om te eten bij je gevulde paprika’s, heerlijk over de rijst of over de paprika’s. 

Maar ook heerlijk bij andere gerechten.



Je kunt deze saus natuurlijk ook van te voren maken, of op de dag dat je gevulde paprika’s maakt. Eigenlijk gaat het vrij snel, in de tijd dat je moet wachten dat de paprika’s gaar worden in de oven ben je ook klaar met het maken van de saus. 


Ingrediënten:

Saus voor 3 pers. 

1 teentje 🧄 

1 kleine ui of de helft van een grote ui 🧅 

3 eetlepels Creme fraiche (lactosevrij of gewone). 

1 rode of gele paprika 

200 ml Bertolli basilicum saus 🍅 

200 ml water

3 eetlepels olijfolie 

1 el gehakte peterselie

2 tl paprika poeder

1/2 tl scherp paprika poeder 

1/4 bouillonblokje 

Peper en zout naar smaak.



 Bereiding: 

Hak de knoflook en ui fijn en bakt het zachtjes in een pan met olijfolie.

Snij de paprika in blokjes (haal alle zaden weg), voeg het bij de ui en knoflook toe.

Bak het even voor 5 min.

Voeg nu de tomatensaus en de fijn gehakte peterselie. 

Doe ook de fijn gemaakte stukje boeillonblokje, de zoete en scherp paprika poeder (als je van scherp houdt mag je 1 thl scherp paprika poeder toe voegen) en peper. 

Laat het 10 min koken en voeg dan het water toe en laat het nog 10 min. koken. Met deksel en af en toe roeren. 

Als de saus klaar is mag je het door de blender doen als je een hebt die er tegen kan. En anders kun je het fijn mixen met een staafmixer. 

Zet het terug in de pan en voeg er de crème fraiche toe, goed roeren, en laat het nog 5 min koken. 

Proef het en doe er naar smaak peper of zout. 


Geen opmerkingen: