25-07-2020

Chocolade rol met vulling.

De ze cake rol is erg lekker en fris van smaak door de vulling. Het is genieten en ook nog gezond, zonder gluten en zonder toevoeging van suiker. Deze cake is ook geschikt voor een koolhydraatarm dieet. vind de kleuren combinatie ook erg mooi,
Misschien vind je het  gek een vulling van avocado? Als je het proeft dan zul je versteld staan dat het erg lekker is. Tja als avocado niet jou favoriet is, dan kun je beter een andere vulling doen😉.


Ingrediënten voor de cake rol:

  • 4 eieren
  • Snufje zout
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 middelmaat etl kokosmeel
  •  2 grote etl Sukrin                                                    
  • 1 tl bakpoeder
  •  1tl vanille aroma
  •  1 grote etl cacao 

  • Voor de vulling
  • 130 gr avocado (al gepeld)
  • Snufje kaneel
  • 1 citroen
  • 2 etl Philadelphia of Lactosevrij roomkaas
  • 2 grote etl Sukrin
  • 1 tl vanille aroma
  • Bereiding voor de chocolade rol:

    1. Doe in een schaal 2 eiwit en in een andere schaal : 2 ei dooiers en 2 hele eieren. Oven voorverwarmen op 180 graden. 

    2. Eiwit stijf mixen met een snufje zout. Mix nu de eieren in de andere schaal met de zoetstof voor een paar minuten, tot dat het mooi licht geel word.

    3. Meng het amandelmeel de cacaopoeder, kokosmeel en bakpoeder door elkaar.

    4. Mix het samen met het eimengsel met zoetstof, doe op het laatst één thl vanille aroma bij. Voeg nu het stijf geklopte eiwit toe, heel zachtjes dat het luchtig blijft.

    5. Doe bakpapier op een bakplaat, en daar over het cake beslag. Bakt het op de voorverwarmde oven voor 10 min op 180 graden. Als het klaar is laat het 5 min uit de oven afkoelen.

    6. Leg bakpapier op een plank en op de bakpapier vershoudfolie. Doe wat kokos rasp er over heen en leg omgekeerd de chocolade cake er op. Voorzichtig de bakpapier er af halen.

    7. Doe er vershoudfolie er overheen en rol de cake op. Draai het goed dicht met de papier zo dat het in vorm blijft. Laat het afkoelen in de ijskast.

    Bereiding voor de vulling:

    Pureer de avocado’s en voeg de Philadelphia toe, de zoetstof, geraspte citroenschil en de geperst citroen. De vanille aroma en kaneel kunnen er ook er bij. Als het te vloeibaar is doe er minder citroen sap bij. Laat het ook koud worden in de ijskast. Haal de cholesterol uit de ijskast, maak het open en smeer de avocado vulling er op, ook mooi op de randen. Rol het chocolade cake weer op en maak het dicht met de vershoudfolie. Na een uur in de ijskast kun je het aansnijden.



     

Geen opmerkingen: