Pagine

NEGOZIO/SHOP ONLINE : Clicca Su:

02/10/09

"Wat heeft geluk te maken met het inrichten van ons huis?"Na een moeilijk leven en een terugkerende depressie, ben ik uiteindelijk in een groepstherapie gegaan. Er zijn sinds die tijd veel dingen in mijn leven veranderd, en een ervan is het creëren van deze site. Het was best eng om zo iets te beginnen, maar het lukte. Met deze site kon ik ook mijn gevoel uiten. En ik hoop ook hier mee wat te kunnen delen met jullieIn therapie werd ons de raad gegeven om een eigen plekje in huis te maken, waar je jezelf fijn zou kunnen voelen, waar je vrolijk van werd, waar je veilig zou voelen, JOUW plek!Dat was niet voor iedereen erg makkelijk, ook vanwege gebrek aan ruimte.Maar waar uiteindelijk om ging, was het om iets voor jezelf te maken, en ook met weinig ruimte zou je al een heel eind kunnen komen door de kleuren te gebruiken die je inspireren, kleuren waar je hart van gaat kloppen!Ik zelf was altijd gek op roze, maar nu moeder van 2 dochters, was ik niet te " oud" voor roze? Diep in mijn hart was roze toch mijn kleur, dus oud of niet oud, ik besloot om wat dingen in mijn huis in het roze te verven.Ik ging wat mooie spulletjes aanschaffen die mij een goed gevoel gaven, zette mijn lieveling muziek op en ik kon gaan genieten.

De les die ik hieruit leerde was: ons huis, onze plek, ons interieur moet worden ingericht met het gevoel dat bij ons past, het zal zo de plek worden waar je jezelf echt fijn kan voelen, veilig en gelukkig. Dat zou ons " wereldje" zijn waar je je in terug kunt trekken!
Tips: Maak een grote collage, met foto's en plaatjes die je mooi vind, kleuren die je inspireren, die je een goed gevoel geven, luister naar jezelf, het is voor jou!
Wat zou je allemaal willen hebben op jouw plek? Maak de collage net zo groot als je zelf leuk vind.
Laatste Tips: geef jezelf iets cadeau, waar je blij van wordt, hoeft niet persé iets groot te zijn, een knuffeltje, een mooi kussen, een quilt, enz.
Of schilder een kast, stoel enz. in een kleur die je mooi vindt.
Ik wens jullie veel succes er mee.


1 commento:

Anonimo ha detto...

Hallo Barbara, zomaar op deze grauwe zomerse dag ben ik op zoek naar een mooi idee om mijn huis weer meer een eigen plek te maken. Een landelijk idee. En dan kom ik op jouw mooi site. Dat er wat spelfouten in staan, dat geeft niets, je bent bezig met iets positiefs in jouw leven. Wees daar trots op! En wees trots op jouw site en jezelf. Ik ga nog even verder kijken. Ingeborg.