Pagine

NEGOZIO/SHOP ONLINE : Clicca Su:

18/08/09

Ik wil een ruimte veranderen. Hoe ga ik te werk???
1) Maak een Moodboard ( inspiratie collage).Zoekt uit woon(bladen) mooie foto's die je inspireren, met kleuren die je mooi vindt, accessoires, sfeer zo als Provence, Toscane, of iets wat jou aanspreekt. Knip ze uit en maak er een mooie collage van. Je kan er ook "tastbare" materialen bij doen, zoals stoffen, behang, schelpen, glas, enz. Zet het dan op een afstand en merk op waar je voorkeur naar uit gaat, welke sfeer, welke kleur is het meest aanwezig, zijn het zachte kleuren? Felle kleuren?
2) Haal kleurstaaltjes.Ga dan naar een winkel waar ze kleurstaaltjes hebben en neem verschillende tinten mee naar huis. Hier kan je kijken naar de licht inval, zet de kleur die je mooi vindt even op de muur vast en kijk er naar op een afstand.
3) Concentreer je op je ruimte.Wat voor sfeer is er nu? Wat voor sfeer zou ik willen bereiken, wat voor spulletjes zou je nog kunnen gebruiken? Zijn er meubels die je zou kunnen verfen? Kan je veranderingen aanbrengen door kleur op de muur, accessoires en kussentjes?
4) Maak een plattegrond.Maakt niet uit als je niet kan tekenen, je zou de kamer op schaal kunnen maken en de meubels ook op schaal, die maak je in karton en dan ga je er mee schuiven. Kijk met de kleurstaaltjes, welke plek zou je met welke kleur kunnen verfen?
TIP:Kies niet te veel kleuren, maar 2 tinten groen, blauw, bruin, grijs kunnen al heel mooi staan als je ze combineert.Of je houdt je muren en meubels licht en je accessoires neem je in 1 kleur, dat is ook vaak al genoeg om je eigen sfeer te kunnen maken. Als je van heel licht houd, moet je uitkijken dat het niet te steriel word. Gebruikt verschillende tinten zoals: off-white, helder wit, zachte creme, ivoor, subtiele grijze of bruine tinten.
TIP:Durf te proberen! Iets wat geverfd is kan altijd met een andere kleur op nieuw geverfd worden.TIP:Kijk op http://www.histor.nl/ of http://www.wonen-con-amore.nl/ daar vind je inspiratie.

Nessun commento: