Pagine

NEGOZIO/SHOP ONLINE : Clicca Su:

10/06/10

Even binnen kijken bij.........

Wat is het leuk om via de pc mensen te ontmoeten in verschillende plekken van de wereld, alles lijkt dan ineens zo dicht bij!
Ik ben gek op de stijl Shabby Chic, eigenlijk al veel eerder dan de naam gebruikt werd, en zo ontdekt je dat niet alleen in Nederland en America deze stijl heel populair is, maar ook bijvoorbeeld in Italie waar ik vandaan kom. Door het web praat je met andere mensen en die vertellen over hun passie, zo kwam ik Loredana tegen, ze is Italiaans maar woont in Zwitserland . Ook daar zijn ze gek op deze stijl! En dan ontdek je hoe klein de wereld lijkt.
Loredana heeft een site waar ze ook wat foto's heeft staan : http://www.lorypoppins.ch/Website/Willkommen.html
We mochten lekker in haar huis binnen kijken, door geld gebrek is ze begonnen om gebruikte oude meubels te verven in haar eigen Shabby Chic stijl.En dat is juist het leuke aan deze stijl : het hoeft niet veel te kosten! Ik vind het resultaat heel mooi, compliment Loredana en bedankt dat we mochten kijken!

31/05/10

SHABBY CHIC een geweldige stijl.

Shabby Chic is in de jaren 90 heel populair gewoorden, door de komst van veel boeken van de styliste RACHEL ASHWELL. Deze stijl is eigelijk perfect om landelijke huizen te inrichten, want die passen heel goed met hun oude en classieke bouw, met een Shabby Chic inrichting creerje een romantische sfeer gekombeneerd met lichte pasteel kleuren, maar er word voorraal veel wit gebruikt, om wat meer kleur te brengen kun je zorgen dat je dat berijkt met de accessoires, er worden ook veel natuurlijke stoffen gebruikt zo als linnen die je vaak terug te vinden is in kussens en goordijnen, een voorbeeld er van zijn de prachtige kant en klare goordijnen die uit Italie komen en te vinden zijn in www.wonen-con-amore.nl . Je ziet dat deze stijl heel erg populair is ook in Nederland, en ook mensen die een eengeziens huis hebben of een appartement, die stijl gaan toe passen. Door onze vaak drukke leven is het heerlijk om je dan weer in je huis terug te trekken waar de Shabby Chic sfeer hangt, want dat zorgt voor heerlijk rust en sereniteit. Door veel vintage of brocante accessoires te gebruiken maak je het geheel nog meer eigen en uniek. Het leuke, vind ik, aan Shabby Chic is dat je zelf zo veel kunt doen door meubels te verfen en zo die look te geven.
Mocht je er in geiteresserd zijn voor meer info of eventueel een cursus, neem dan contact op met wonen-con-amore@live.nl Heel veel plezier met de foto 's kijken en met deze geweldige hobby.
Lieve groetjes Barbara.