Pagine

NEGOZIO/SHOP ONLINE : Clicca Su:

02/10/09

Cheesecake al limone (Kaastaart met citroen)







Ingrediënten : 250 gr droge koekjes - 125 gr boter - 500 gr verse kaas (type Philadelphia) - 90 gr suiker - 3 koffielepels citroenschil - het sap van een citroen - 2 eieren. Voor de versiering : frambozenjam



Bereiding :



Plet de koekjes heel fijn. Smelt de boter au bain marie en voeg ze bij de koekjes. Meng goed dooreen tot je een homogeen mengsel hebt. Beboter een springvorm van 20 cm en bekleed met bakpapier (De boter dient om het bakpapier stevig aan de randen vast te hechten.) Giet een beetje van het koekjesmengsel in de vorm. Druk stevig aan. Zet de vorm ca. 30 minuten in de koekast zodat de bodem hard wordt. Ondertussen warm je de oven voor op 160°C



Dan maak je de vulling : Doe de kaas in een grote kom. Voeg er de suiker bij, de citroenschil en het citroensap en meng goed dooreen.



Doe er één voor één de eieren ( het eigeel) bij, klop het eiwit en meng alles goed dooreen, zodat je een homogeen mengsel krijgt.



Haal de vorm uit de koelkast, en Vul met het kaasmengsel.



Zet de taart, in de vorm, in de koelkast, zodat ze hard wordt. Na ca. 6 uur kan je ze uit de koelkast halen en bestrijken met frambozenjam.



Buon Apetito!

1 commento:

Karin ha detto...

Na een jaar in Italie te hebben gewoond ben ik dol op de fantastische dolce uit dit land!

De taart ziet er super uit. Ik ga het zeker een keer proberen.