Pagine

NEGOZIO/SHOP ONLINE : Clicca Su:

18/08/09

Hoe weet ik wat mijn stijl is?


Het lijkt moeilijk dan het is, maar het is voor iedereen mogelijk. Ten eerste zou ik je willen aanraden om het idee los te laten dat je " In" moet zijn, of dat je "trendy" moet zijn. Tenslotte gaat het om jouw geluk, wees niet afhankelijk van het goedkeuren van anderen, als je een keer geen compliment krijgt dan ga je je wel rot voelen, want dat is wat je krijgt, als je je huis hebt hebt ingericht als show room vooranderen! Vergeet nooit dat het jou huis is, waar jij dagelijks in leeft en waar je "thuis" wilt voelen, en plek waar je graag wilt zijn. Wees dus niet bang om te laten zien wat jij mooi vind, wat bij jou past!

Moet ik de Trend volgen?
Als wat nu Trendy is bij jou past dan is het prima, maar het is jouw keus. Zo kun je van verschillende stijlen houden: modern, landelijk, klassiek, romantisch, minimalistisch... en ze goed met elkaar kombineren. Maar goed, wat moet je dan doen? Hier is een makkelijk oplossing: Verzamel zo veel mogelijk verschillende tijdschriften ( vraag aan fam., vrienden of je tijdschriften die ze gelezen hebben kunt krijgen). Zorg dat je alle materiaal (schaar, groot vel papier, lijm, stiften) die je nodig zult hebben bij elkaar hebt om te kunnen beginnen. Neem dan een middag of avond vrij, zet de telefoon af zo dat je niet gestoord word en zet wat lekkere muziek op. Deze oefening kun je trouwens ook heel goed samen met een vriendin doen. Wat je nu gaat doen is zoeken naar plaatjes die jou aanspreken, die jou inspireren, die jou een warm gevoel geven, die je gewoon mooi vind.


Wat is jou perfecte kamer?


Dit kunnen verschillende soorten zijn: jouw "perfekte" woonkamer, of iets uit de natuur, of kinderen die aan spelen zijn, dieren die je aanspreken, oude prentjes, moderne kunst, kleuren. Alles wat jij echt mooi vind en wat jou een warme gevoel geeft, dat is dus heel persoonlijk. Plak ze dan op je vel papier of als het er te veel zijn, doe ze op een plek waar je elke dag naar kunt kijken. Kijk elke dag regelmatig naar jouw verzameling, sommige plaatjes zullen je na een paar dagen niet meer zo aanspreken, haal die dan weg en laat zo alleen over wat je echt blijft boeien.


Langzaam word dit jouw collage, die weergeeft waar je van houdt, wat je mooi vindt, wie jij bent, welke jou stijl is. Het kan uitkomen in het soort kleuren, meubels, romantiek, warmte, het belang van de natuur laten terug komen enz. Als een soort meubel of accessoire jou erg aanspreek ga dan op zoek naar zo iets op bijvoorbeeld tweedenhands sites, zo dat je dat meubel in jouw kleur kunt verfen, of zoek naar die accessoires die jou stijl weergeven.
Groetjes Barbara.
1 commento:

Passione Helena ha detto...

Wat een leuk artikel!

Ik ben het daar helemaal mee eens!
Zet je eigen stijl neer! Veelal word er gekeken naar wat een ander heeft. Je kunt het zeker wel van deze tijd maken, maar wel met je eigen touch, dat maakt idd ook zo je eigen. Een interieur moet je niet compleet van een plaatje kunnen pakken. Want juist dan, maakt het je huis zo bijzonder.


Lieve groetjes, Helena